Att tänka på när man ska starta eget företag

Posted on december 4, 2020

Fler än någonsin startar nya företag, och i synnerhet är det unga som vågar ge sig på att bli självständiga. Men i takt med coronapandemin har människor i alla åldrar förlorat sina arbeten, och således har konkurrensen om varje nytt jobb ökat. Lösningen kan kanske då vara att starta eget företag.

Företagsekonomi

Om man funderar på att starta ett eget företag så kan det vara bra att antingen ha en del kunskap eller lära sig företagsekonomi. Har man ingen koll på hur ekonomin i ett företag fungerar så kan det gå helt fel, och man får mängder med extrajobb för att lösa och få koll på alla inkomster och utgifter. Man måste även se till att ha ett startkapital när man ska starta ett eget företag.

Företagslån

Om man inte redan har startkapitalet, så kan lösningen vara att ta ett företagslån. Det gäller dock att se till att man får ett så förmånligt lån som möjligt för att hålla nere räntor och avgifter. En plats där man kan ta förmånliga lån är på qred.com/se/, som erbjuder företagslån utan vare sig startavgift eller dolda kostnader. I tillägg har lånen dessutom ingen bindningstid. Du kan ansöka snabbt, få en offert på en timme och få pengarna utbetalda på samma dag. Smidigare än så kan det knappast bli!

Vad för typ av företag ska man starta?

Frågan i rubriken är givetvis jättesvår att svara på. Man måste väga in många faktorer såsom nuvarande trender, vilken kunskap man har och mycket annat när man väljer vilken typ av företag man ska starta. Man bör ju starta ett företag inom en bransch där man har kunskap, för då vet man lite vad det handlar om. Trenderna som går bra just nu är framför allt teknik och produkter som är bra för miljön. Kanske har man länge haft en tanke på något man vill uppfinna eller sälja? Men det är först nu när man är arbetslös som tiden verkligen finns att förverkliga den. Det finns inget bättre läge än nu!

Hur går man till väga för att starta ett företag?

Det första du måste göra är att ha en affärsidé och sedan registrera ditt företag och skaffa dig ett momsnummer. Skatteverket har även bra starta eget-kurser som kan vara väldigt nyttiga för nya företagare.

Sedan måste du även hitta företag som kan hjälpa dig med produkter eller delar av produkter till det du ska sälja. När du har sådant på plats så är det dags att skapa en hemsida och marknadsföra dig på rätt sätt. Här är det viktigt att man är kostnadseffektiv i sin marknadsföring, exempelvis genom att rikta den till rätt målgrupp. Lycka till!