Säkra din inkomst – sök jobb i Stockholm

Posted on januari 6, 2021

Många har blivit drabbade ekonomiskt under 2020 i samband med coronapandemin. Därför är det väldigt många fler arbetslösa som behöver komma på benen igen. Men det finns goda chanser att hitta jobb, oavsett vilken utbildning man har i grunden.

Ingen sitter säkert

Vem som helst kan bli av med jobbet, det blev många varse om under 2020 då coronapandemin slog till. Att ha en fast anställning blev helt plötsligt inte en garanti då andra faktorer som inte hade med företaget att göra påverkade om verksamheten skulle kunna fortsätta eller inte. Hårdast drabbade blev ändå egenföretagarna med verksamheter som var beroende av fysiska kunder, alltifrån artister och hotellnäring till klädbutiker och restauranger. Men även många andra yrken drabbades som tvingades utföra sin verksamhet på andra ställen än i de vanliga lokalerna.

Hitta nytt jobb

När man förlorar förmågan att arbeta med det man är utbildad till och/eller har mest kunskap och erfarenhet inom, så gäller det att tänka nytt och tänka om. Det gäller att hitta tillbaka till sig själv och gräva fram de där sakerna som man brann för när man var yngre och som man hade en naturlig talang för. Kanske möjligheten fortfarande finns att fortsätta inom samma bransch, fast i en annan kontext. Våga prova något nytt och leta efter lediga jobb i Stockholm eller i din närhet, med inställningen om att hitta ett jobb som du har en naturlig talang för eller som du skulle tycka vore kul att testa. Många jobb erbjuder faktiskt möjligheten att bli upplärd på plats och kräver inga förkunskaper. Dessutom får du ett bättre CV om du får jobb inom olika branscher.

Det nya normala

Många har börjat prata om “det nya normala” som en följd av coronapandemin och kanske är det trots allt så man måste börja tänka. Att återgå till det normala där man kan anta att en anställning är trygg och säker är kanske inte rätt väg att gå längre. Dels skapar det ett beroende av en och samma arbetsplats, men det skapar också ett snävt tankesätt där man begränsar sig i onödan. Att lägga alla ägg i samma korg är helt enkelt inte smart just nu. Den som har förmågan att vara mer varierad och ha fler inkomstkällor är den som har den säkraste sitsen, inte den som bara har en anställning att luta sig mot.